Máte velkou úrodu rybízu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na nejlepší rybízový koláč s drobenkou.

rybizovy-kolac

Suroviny na rybízový koláč s drobenkou

  • 400 g špaldové mouky
  • 400 g červeného nebo červeného rybízu
  • 400 g bílého jogurtu
  • 3 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 čajová lžička skořice
  • 5 lžíc tekutého medu (je možné nahradit cukrem nebo jiným sladidlem)

 

Suroviny na posypku:

  • mouka (množství si upravte podle toho, kolik drobenky máte na koláči rádi)
  • cukr (stejném množství jako mouky) Místo cukru můžete použít také med.
  • máslo

 

Rybízový koláč – postup

kolac-s-rybizem

  • V míse promícháme mouku, jogurt, vejce, med, kypřící prášek, skořici a přiléváme trochu mléka, aby těsto nebylo moc husté. Těsto prošlehejte.
  • Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypané plech moukou (nebo dortovou formu, použila jsem dortovou formu o průměru 24 cm). Můžete použít i pečící papír.
  • Smíchej suroviny na drobenku – mouku, cukr a máslo (množství podle toho kolik máte rádi drobenky).
  • Na těsto naneste rovnoměrně rybíz a poté posypte drobenkou.
  • Koláč dejte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.

 

Přejeme dobrou chuť!

Vyzkoušejte také jablečný koláč s tvarohem