Máte velkou úrodu rybízu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na nejlepší rybízový koláč s drobenkou.
Suroviny na rybízový koláč s drobenkou
- 400 g špaldové mouky
- 400 g červeného nebo červeného rybízu
- 400 g bílého jogurtu
- 3 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 čajová lžička skořice
- 5 lžíc tekutého medu (je možné nahradit cukrem nebo jiným sladidlem)
Suroviny na posypku:
- mouka (množství si upravte podle toho, kolik drobenky máte na koláči rádi)
- cukr (stejném množství jako mouky) Místo cukru můžete použít také med.
- máslo
Rybízový koláč – postup
- V míse promícháme mouku, jogurt, vejce, med, kypřící prášek, skořici a přiléváme trochu mléka, aby těsto nebylo moc husté. Těsto prošlehejte.
- Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypané plech moukou (nebo dortovou formu, použila jsem dortovou formu o průměru 24 cm). Můžete použít i pečící papír.
- Smíchej suroviny na drobenku – mouku, cukr a máslo (množství podle toho kolik máte rádi drobenky).
- Na těsto naneste rovnoměrně rybíz a poté posypte drobenkou.
- Koláč dejte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Vyzkoušejte také jablečný koláč s tvarohem